Bramborové nočky s Parmezánem
Ingredience
Brambory vařené |
450 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Olej olivový extra panenský |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Samokypřicí mouka |
75 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Parmezán |
180 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar zeleninový |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy vložíme vařené brambory, rozmačkáme šťouchadlem. Přidáme vejce, mouku, žloutky, sůl, pepř a vymícháme bramborové těsto. Vytvarujeme menší kuličky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme ze všech stran do zlatova. Nočky vyjmeme, do stejné pánve vlijeme vývar, přidáme máslo a za stálého míchání přisypáváme strouhaný Parmezán. Omáčka postupně zhoustne, sýr se úplně roztaví.
- Nočky upravíme na talířky a přelijeme omáčkou z pánve.