Bramborové nočky s Parmezánem

Ingredience


Brambory vařené 450 g
Máslo čerstvé 60 g
Olej olivový extra panenský 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Samokypřicí mouka 75 g
Sůl 8 g
Sýr Parmezán 180 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 1 ks
Vývar zeleninový 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vložíme vařené brambory, rozmačkáme šťouchadlem. Přidáme vejce, mouku, žloutky, sůl, pepř a vymícháme bramborové těsto. Vytvarujeme menší kuličky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme ze všech stran do zlatova. Nočky vyjmeme, do stejné pánve vlijeme vývar, přidáme máslo a za stálého míchání přisypáváme strouhaný Parmezán. Omáčka postupně zhoustne, sýr se úplně roztaví.
  2. Nočky upravíme na talířky a přelijeme omáčkou z pánve.