Hovězí maso dušené na víně se zeleninou

Ingredience


Celer řapíkatý 100 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 200 g
Hovězí maso zadní 1000 g
Hřebíček 2 ks
Mrkev kořen 80 g
Olej olivový 50 g
Oregano čerstvé 10 g
Pepř černý mletý 2 g
Rozmarýn čerstvý 10 g
Sůl 10 g
Víno červené 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso omyjeme a ponecháme vcelku. Cibuli rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rozmarýn a oregano posekáme, řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, mrkev strouháme nahrubo.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, přiložíme maso a ze všech stran osmažíme. Poté maso vyjmeme, do oleje vsypeme cibuli, česnek, mrkev, celer, oregano, rozmarýn, hřebíčky a orestujeme. Přiložíme zpět maso, osolíme, opepříme, podlijeme kvalitním vínem, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme asi 2 hodiny.
  3. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, zbytek v hrnci rozmixujeme a maso přelijeme.