Hovězí maso dušené na víně se zeleninou
Ingredience
Celer řapíkatý |
100 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
200 g |
Hovězí maso zadní |
1000 g |
Hřebíček |
2 ks |
Mrkev kořen |
80 g |
Olej olivový |
50 g |
Oregano čerstvé |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Rozmarýn čerstvý |
10 g |
Sůl |
10 g |
Víno červené |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Hovězí maso omyjeme a ponecháme vcelku. Cibuli rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rozmarýn a oregano posekáme, řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, mrkev strouháme nahrubo.
- V hrnci rozehřejeme olej, přiložíme maso a ze všech stran osmažíme. Poté maso vyjmeme, do oleje vsypeme cibuli, česnek, mrkev, celer, oregano, rozmarýn, hřebíčky a orestujeme. Přiložíme zpět maso, osolíme, opepříme, podlijeme kvalitním vínem, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme asi 2 hodiny.
- Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, zbytek v hrnci rozmixujeme a maso přelijeme.