Sledě pečené na jablkách
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Jablka |
400 g |
Kmín drcený |
2 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Ocet jablečný |
15 ml |
Sleď čerstvý |
1000 g |
Sůl |
10 g |
Víno jablečné |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykuchané a očištěné sledě potřeme máslem, osolíme, okmínujeme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřine a dužinu nakrájíme na plátky, bylinky posekáme na jemno. Do pekáčku vložíme máslo, rozehřejeme, přiložíme jablka, krátce orestujeme, do pekáčku na jablka vyskládáme sledě, přilijeme jablečné víno, zakápneme jablečným octem, posypeme bylinkami a pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut.