Sledě pečené na jablkách

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Jablka 400 g
Kmín drcený 2 g
Máslo čerstvé 60 g
Ocet jablečný 15 ml
Sleď čerstvý 1000 g
Sůl 10 g
Víno jablečné 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykuchané a očištěné sledě potřeme máslem, osolíme, okmínujeme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřine a dužinu nakrájíme na plátky, bylinky posekáme na jemno. Do pekáčku vložíme máslo, rozehřejeme, přiložíme jablka, krátce orestujeme, do pekáčku na jablka vyskládáme sledě, přilijeme jablečné víno, zakápneme jablečným octem, posypeme bylinkami a pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut.