Mušle dušené se zeleninou

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 80 g
Cuketa 150 g
Cukr krupice 8 g
Mušle svatojakubské 700 g
Olej olivový extra panenský 20 g
Olivy černé 50 g
Paprika červená 150 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel kudrnka 40 g
Protlak rajčatový sterilovaný 40 g
Rajčata 400 g
Rozmarýn čerstvý 5 g
Sůl 8 g
Víno bílé 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, papriku zbavíme jádřince a rozkrájíme na proužky, rajčata na kostičky, cuketu na malé hranolky, petrželku posekáme na jemno.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme cuketu, papriku, rajčatový protlak, sůl, pepř, cukr, bobkový list, olivy bez pecek, podlijeme vínem a dusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme rajčata, mušle, snítku rozmarýnu a ještě krátce podusíme.
  3. Před podáváním vyjmeme bobkový list, rozmarýn, porce posypeme petrželkou.