Mušle dušené se zeleninou
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
80 g |
Cuketa |
150 g |
Cukr krupice |
8 g |
Mušle svatojakubské |
700 g |
Olej olivový extra panenský |
20 g |
Olivy černé |
50 g |
Paprika červená |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel kudrnka |
40 g |
Protlak rajčatový sterilovaný |
40 g |
Rajčata |
400 g |
Rozmarýn čerstvý |
5 g |
Sůl |
8 g |
Víno bílé |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, papriku zbavíme jádřince a rozkrájíme na proužky, rajčata na kostičky, cuketu na malé hranolky, petrželku posekáme na jemno.
- V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme cuketu, papriku, rajčatový protlak, sůl, pepř, cukr, bobkový list, olivy bez pecek, podlijeme vínem a dusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme rajčata, mušle, snítku rozmarýnu a ještě krátce podusíme.
- Před podáváním vyjmeme bobkový list, rozmarýn, porce posypeme petrželkou.