Zapečený chléb s kozím sýrem
Ingredience
Bazalka |
80 g |
Česnek |
1 stroužek |
Chléb pšeničný (bílý) |
160 g |
Ocet vinný |
15 ml |
Olej olivový extra panenský |
25 g |
Olivová pasta černá |
10 g |
Rajčata |
250 g |
Sýr kozí |
250 g |
Tymián čerstvý |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce smícháme olej, ocet, olivovou pastu, prolisovaný česnek a lístky tymiánu. Touto směsí pokapeme krajíčky chleba, které vyskládáme na plech. Rajčata nakrájíme na plátky, kozí sýr na nudličky, lístky bazalky otrháme. Na chléb položíme plátky rajčat, posypeme lístky bazalky a nudličkami kozího sýra.
- Plech vložíme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme.