Pistáciové koule
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Kardamom |
5 g |
Mandle mleté |
80 g |
Mléko odtučněné sušené |
230 g |
Pistácie |
220 g |
Růžová voda |
25 ml |
Šafrán |
1 špetka |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Pistácie vyloupeme, nadrtíme a smícháme se sušeným mlékem. V hrnci přivedeme k varu vodu, přisypeme cukr a povaříme, dokud nevznikne cukrový sirup. Přidáme mletý kardamom, špetku šafránu, růžovou vodu, promícháme a přimícháme pistáciovou směs. Důkladně promícháme, za stálého míchání vaříme ještě 5 minut.
- Hrnec odstavíme, necháme trochu vychladnout, vytvarujeme koule, obalíme v mletých mandlích a dáme do lednice ztuhnout.