Pistáciové koule

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Kardamom 5 g
Mandle mleté 80 g
Mléko odtučněné sušené 230 g
Pistácie 220 g
Růžová voda 25 ml
Šafrán 1 špetka
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pistácie vyloupeme, nadrtíme a smícháme se sušeným mlékem. V hrnci přivedeme k varu vodu, přisypeme cukr a povaříme, dokud nevznikne cukrový sirup. Přidáme mletý kardamom, špetku šafránu, růžovou vodu, promícháme a přimícháme pistáciovou směs. Důkladně promícháme, za stálého míchání vaříme ještě 5 minut.
  2. Hrnec odstavíme, necháme trochu vychladnout, vytvarujeme koule, obalíme v mletých mandlích a dáme do lednice ztuhnout.