Míchaná vejce z italské kuchyně
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Kečup ostrý |
80 g |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 špetka |
Petržel - nať |
20 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli osmahneme do zlatova v pánvi na rozehřátém oleji. Vlijeme rozkvedlaná vejce, osolíme, opepříme, snížíme oheň. Za stálého míchání, necháme vejce srazit.
- Osmažená vejce rozdělíme podle porci na jednotlivé talíře. Uprostřed každé porce uděláme důlek, do kterého vložíme teplý ostrý kečup. Nakonec porce ještě před podáváním posypeme nasekanou petrželovou natí.