Omeleta s vepřovými játry

Ingredience


Cibule 1 ks
Játra vepřová 250 g
Olej slunečnicový 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 100 g
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Játra důkladně omyjeme, osušíme a pokrájíme na malé kousky. Opláchneme ještě pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat. Oloupanou, na tenké nudličky nakrájenou cibuli osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji do měkka. Vložíme okapaná játra, která za občasného promíchání opékáme do změknutí. Přilijeme dobře rozšlehaná, osolená, opepřená vejce. Opečeme omeletu z jedné strany a vložíme do horké trouby, kde dopečeme druhou stranu.
  2. Hotovou omeletu rozdělíme na vyhřáté mělké talíře, ozdobíme na kolečka nakrájenými rajčaty a servírujeme.