Pstruh smažený v kukuřičné mouce

Ingredience


Anglická slanina 60 g
Limetková šťáva 60 ml
Mouka kukuřičná 150 g
Olej slunečnicový 80 g
Oříšky piniové 60 g
Pepř černý mletý 1 g
Pstruh 800 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žlutou kukuřičnou mouku smícháme se solí, mletým pepřem, vykuchané pstruhy v této směsi obalíme. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme ryby a osmažíme z obou stran do zlatova. Z každé strany smažíme zhruba 5 - 6 minut. Ryby vyjmeme a necháme na papírové utěrce okapat. Do pánve vsypeme slaninu nakrájenou na drobné kostičky a osmažíme. Slijeme přebytečný tuk, ke slanině přisypeme piniové oříšky, orestujeme, zalijeme limetkovou šťávou, prohřejeme a pstruhy na talířích šťávou přelijeme.