Pstruh smažený v kukuřičné mouce
Ingredience
Anglická slanina |
60 g |
Limetková šťáva |
60 ml |
Mouka kukuřičná |
150 g |
Olej slunečnicový |
80 g |
Oříšky piniové |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Pstruh |
800 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žlutou kukuřičnou mouku smícháme se solí, mletým pepřem, vykuchané pstruhy v této směsi obalíme. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme ryby a osmažíme z obou stran do zlatova. Z každé strany smažíme zhruba 5 - 6 minut. Ryby vyjmeme a necháme na papírové utěrce okapat. Do pánve vsypeme slaninu nakrájenou na drobné kostičky a osmažíme. Slijeme přebytečný tuk, ke slanině přisypeme piniové oříšky, orestujeme, zalijeme limetkovou šťávou, prohřejeme a pstruhy na talířích šťávou přelijeme.