Filety z candáta zapečené s rajčaty

Ingredience


Bazalka 10 g
Candát obecný 400 g
Česnek 3 stroužek
Citronová šťáva 3 ml
Citrony 1 ks
Cuketa 400 g
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 700 g
Sůl 2 špetka
Sýr Parmezán 100 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené plátky candáta lehce osolíme a opepříme. Zapékací formu vymažeme 40 g másla, naskládáme vedle sebe filety, hustě je posypeme na tenké plátky rozkrájeným česnekem a pokapeme citrónovou šťávou. Rajčata přelijeme horkou vodou, poté ihned studenou a překrojíme na půl. Vyjmeme jádra, rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které naskládáme na filety. Posypeme nasekanou bazalkou, naskládáme na kolečka pokrájenou cuketu, posypeme nastrouhaným sýrem. Na povrch klademe tenké plátky zbylého másla. Ještě jednou posypeme solí a pepřem.
  2. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 stupních 25 - 30 minut. Po upečení rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidáme čtvrtku citrónu a podáváme.