Mátový sorbet z guave

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Guave 400 g
Limetková šťáva 30 ml
Máta 30 g
Voda pitná 220 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do rendlíku nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přisypeme cukr, vaříme půl hodiny, poté odstavíme a necháme vychladnout. Guave rozkrojíme napůl, vydlabeme dužinu, odstraníme semínka, k dužine přidáme mátu a rozmixujeme. Vmícháme do vychladlého sirupu, přilijeme limetkovou šťávu a znovu důkladně promícháme.
  2. Tekutinu nalijeme do misky a dáme do mrazáku. Zmzlý sorbet rozmixujeme, nalijeme do formiček a dáme znovu na mrazák.
  3. Před podáváním necháme sorbet trochu povolit a podáváme.