Pstruzi plnění šunkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 30 ml
Citrony 60 g
Kmín drcený 2 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový extra panenský 25 g
Pstruh 800 g
Sůl 10 g
Šunka parmská 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pstruhy na povrchu osolíme, okmínujeme, do břišní dutiny vložíme po jednom plátku stočené parmské šunky, otvor uzavřeme párátky, ryby pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Česnek krájíme na tenké plátečky, osmahneme je v pánvi na másle a oleji, přiložíme pstruhy, poté zvolna smažíme do měkka. Často je obracíme a poléváme vypečenou šťávou.
  2. Na talířích pstruhy doplníme plátkem citronu a podáváme.