Pstruzi plnění šunkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
30 ml |
Citrony |
60 g |
Kmín drcený |
2 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový extra panenský |
25 g |
Pstruh |
800 g |
Sůl |
10 g |
Šunka parmská |
80 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pstruhy na povrchu osolíme, okmínujeme, do břišní dutiny vložíme po jednom plátku stočené parmské šunky, otvor uzavřeme párátky, ryby pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Česnek krájíme na tenké plátečky, osmahneme je v pánvi na másle a oleji, přiložíme pstruhy, poté zvolna smažíme do měkka. Často je obracíme a poléváme vypečenou šťávou.
- Na talířích pstruhy doplníme plátkem citronu a podáváme.