Zapečená šunka s makaróny

Ingredience


Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Olej sezamový 2 polévková lžíce
Špagety, Makarony 200 g
Sůl 2 kávová lžička
Šunka od kosti 200 g
Sýr Eidam cihla 40% 80 g
Voda pitná 2 l
Hořčice 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 3 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 1.5 dl
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci přivedeme k varu vodu se solí, vložíme makaróny a vaříme podle návodu do měkka (přibližně 15 - 20 minut). Uvařené makaróny scedíme, promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat, poté je dáme do mísy.
  2. Šunku od kosti nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpálíme máslo (2 lžíce) s olejem a šunku osmažíme do růžova. I s omastkem ji přidáme k makarónům, promícháme s nastrouhaným sýrem a směs vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli dvěma lžícemi másla. V misce vyšleháme smetanu s vejci, solí, pepřem a hořčicí, makaróny zalijeme.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C - 220°C přibližně 25 minut do zlatova.