Zapékané brambory se salámem
Ingredience
Brambory |
600 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
30 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mléko plnotučné |
2 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunkový salám |
250 g |
Sýr Parmezán |
150 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zakysaná smetana |
2 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Oloupané brambory omyjeme, spolu s oloupanou cibulí a česnekem nakrájíme na tenké plátky. Šunkový salám oloupeme a pokrájíme na středně silná kolečka. V pánvi na rozpáleném másle osmahneme do zlatova cibuli, vložíme česnek a stáhneme ze sporáku.
- Na dno pečicí formy rozložíme osmaženou cibuli s česnekem. Na ně naskládáme brambory, potom salámová kolečka, brambory a opět salám. V misce metlou prošleháme vejce, kysanou smetanu a mléko. Vše osolíme, opepříme, přidáme kari koření a přelijeme směsí suroviny ve formě.
- Nakonec posypeme drobně nasekaným koprem, jemně nastrouhaným sýrem a vložíme do nahřáté trouby. Při 170 stupních pečeme 30 - 35 minut. Po upečení krájíme na porce a rozdělíme na jednotlivé talíře.