Zapékané brambory se salámem

Ingredience


Brambory 600 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Kari koření 0.5 kávová lžička
Kopr čerstvý 30 g
Máslo čerstvé 70 g
Mléko plnotučné 2 dl
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Šunkový salám 250 g
Sýr Parmezán 150 g
Vejce slepičí 3 ks
Zakysaná smetana 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory omyjeme, spolu s oloupanou cibulí a česnekem nakrájíme na tenké plátky. Šunkový salám oloupeme a pokrájíme na středně silná kolečka. V pánvi na rozpáleném másle osmahneme do zlatova cibuli, vložíme česnek a stáhneme ze sporáku.
  2. Na dno pečicí formy rozložíme osmaženou cibuli s česnekem. Na ně naskládáme brambory, potom salámová kolečka, brambory a opět salám. V misce metlou prošleháme vejce, kysanou smetanu a mléko. Vše osolíme, opepříme, přidáme kari koření a přelijeme směsí suroviny ve formě.
  3. Nakonec posypeme drobně nasekaným koprem, jemně nastrouhaným sýrem a vložíme do nahřáté trouby. Při 170 stupních pečeme 30 - 35 minut. Po upečení krájíme na porce a rozdělíme na jednotlivé talíře.