Plněné kotlety na smetaně
Ingredience
Mouka pšeničná hladká |
60 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sádlo vepřové škvařené |
60 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
120 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka uzená |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové kotlety |
700 g |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
400 ml |
Vývar zeleninový |
250 ml |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a rozpůlíme. Očištěné žampiony nakrájíme na silnější plátky, kotlety vcelku vykostíme.
- Kotlety rozkrájíme na silnější plátky, v každé kotletě vyřízneme kapsu. Kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme, naplníme silnějšími plátky šunky a polovinou vejce. Okraje kapsy sklepneme, kotlety obalíme v mouce a na sádle smažíme z obou stran do zlatova. Poté vmícháme žampiony, zalijeme vývarem i vínem a dusíme doměkka.
- Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do omáčky zašleháme zbylou mouku, zředíme smetanou a za stálého míchání vaříme alespoň 10 minut.
- Kotlety podáváme přelité omáčkou.