Plněné kotlety na smetaně

Ingredience


Mouka pšeničná hladká 60 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sádlo vepřové škvařené 60 g
Smetana 33% (šlehačka) 120 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka uzená 100 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové kotlety 700 g
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 400 ml
Vývar zeleninový 250 ml
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a rozpůlíme. Očištěné žampiony nakrájíme na silnější plátky, kotlety vcelku vykostíme.
  2. Kotlety rozkrájíme na silnější plátky, v každé kotletě vyřízneme kapsu. Kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme, naplníme silnějšími plátky šunky a polovinou vejce. Okraje kapsy sklepneme, kotlety obalíme v mouce a na sádle smažíme z obou stran do zlatova. Poté vmícháme žampiony, zalijeme vývarem i vínem a dusíme doměkka.
  3. Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do omáčky zašleháme zbylou mouku, zředíme smetanou a za stálého míchání vaříme alespoň 10 minut.
  4. Kotlety podáváme přelité omáčkou.