Krevety s rýží na smetaně

Ingredience


Cibule 200 g
Krevety tygří - loupané 400 g
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 40 g
Protlak rajčatový sterilovaný 40 g
Rýže dušená 400 g
Smetana 33% (šlehačka) 400 g
Sůl 8 g
Vývar slepičí 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, osmahneme v pánvi na másle, přisypeme vyloupané krevety bez hlav, orestujeme, podlijeme vývarem a krátce podusíme. Přimícháme rajčatový protlak, smetanu, osolíme, opepříme, přidáme dušenou rýži a prohřejeme. Přendáme do malého pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 20 minut.
  2. Pokrm upravíme na talíře a posypeme posekanou petrželkou.