Krevety s rýží na smetaně
Ingredience
Cibule |
200 g |
Krevety tygří - loupané |
400 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
40 g |
Protlak rajčatový sterilovaný |
40 g |
Rýže dušená |
400 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
400 g |
Sůl |
8 g |
Vývar slepičí |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, osmahneme v pánvi na másle, přisypeme vyloupané krevety bez hlav, orestujeme, podlijeme vývarem a krátce podusíme. Přimícháme rajčatový protlak, smetanu, osolíme, opepříme, přidáme dušenou rýži a prohřejeme. Přendáme do malého pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 20 minut.
- Pokrm upravíme na talíře a posypeme posekanou petrželkou.