Čokoládová omáčka se sušeného ovoce
Ingredience
Čokoláda hořká |
200 g |
Křížaly (sušená jablka) |
150 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
200 g |
Perník |
200 g |
Švestky |
200 g |
Višně |
200 g |
Voda pitná |
2.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Omytá jablka rozkrojíme, odstraníme jádra, nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce. Přidáme vypeckované a nakrájené švestky spolu s višněmi. Nakonec vložíme nasekané ořechy, vše zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Poté ztlumíme oheň, hrnec přiklopíme poklicí a za občasného promíchávání povaříme 30 - 40 minut.
- Do hrnce přimícháme nastrouhaný perník, za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí omáčky. Ihned vložíme na kousky nalámanou čokoládu, stáhneme ze sporáku a mícháme tak dlouho, až se rozpustí čokoláda. Nakonec do směsi vložíme med a důkladně promícháme, aby se med spojil s ostatními surovinami.
- Hotovou omáčku ihned podáváme.