Čokoládová omáčka se sušeného ovoce

Ingredience


Čokoláda hořká 200 g
Křížaly (sušená jablka) 150 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Ořechy vlašské 200 g
Perník 200 g
Švestky 200 g
Višně 200 g
Voda pitná 2.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá jablka rozkrojíme, odstraníme jádra, nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce. Přidáme vypeckované a nakrájené švestky spolu s višněmi. Nakonec vložíme nasekané ořechy, vše zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Poté ztlumíme oheň, hrnec přiklopíme poklicí a za občasného promíchávání povaříme 30 - 40 minut.
  2. Do hrnce přimícháme nastrouhaný perník, za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí omáčky. Ihned vložíme na kousky nalámanou čokoládu, stáhneme ze sporáku a mícháme tak dlouho, až se rozpustí čokoláda. Nakonec do směsi vložíme med a důkladně promícháme, aby se med spojil s ostatními surovinami.
  3. Hotovou omáčku ihned podáváme.