Vepřový nákyp s chlebem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chléb konzumní |
25 dkg |
Cibule |
1 ks |
Mléko polotučné |
250 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
2 dkg |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové ve vlastní šťávě |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Starší chléb bez kůrky nakrájíme na kostičky, maso z konzervy také. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na tuku a přidáme ke směsi, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, promícháme
- zalijeme mlékem a rozšlehanými vejci.
- Promícháme a dáme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného
- pekáče. Zapečeme v předehřáté troubě.