Divoký králík ze zeleninovou omáčkou
Ingredience
Brandy |
50 ml |
Cibule |
250 g |
Cuketa |
200 g |
Divoký králík |
800 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej olivový |
30 g |
Paprika mletá sladká |
15 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
500 g |
Sardelové řezy |
40 g |
Sůl |
8 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
Víno bílé |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěného a vykuchaného králíka bez hlavy naporcujeme, osolíme, opepříme, pokapeme brandy a zabalíme do olejem potřeného alobalu. Vložíme do vyhřáté trouby, zvolna pečeme asi hodinu do měkka.
- Mezitím připravíme omáčku. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, sardelové filety posekáme na malé kousky, rajčata scedíme, cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme cuketu, rajčata, sardelky, lístky tymiánu, mletou papriku, podlijeme vínem, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
- Porce králíka rozdělíme na talíře, doplníme zeleninovou omáčkou a podáváme.