Divoký králík ze zeleninovou omáčkou

Ingredience


Brandy 50 ml
Cibule 250 g
Cuketa 200 g
Divoký králík 800 g
Máslo čerstvé 30 g
Olej olivový 30 g
Paprika mletá sladká 15 g
Pepř černý mletý 2 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 500 g
Sardelové řezy 40 g
Sůl 8 g
Tymián čerstvý 10 g
Víno bílé 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného a vykuchaného králíka bez hlavy naporcujeme, osolíme, opepříme, pokapeme brandy a zabalíme do olejem potřeného alobalu. Vložíme do vyhřáté trouby, zvolna pečeme asi hodinu do měkka.
  2. Mezitím připravíme omáčku. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, sardelové filety posekáme na malé kousky, rajčata scedíme, cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme cuketu, rajčata, sardelky, lístky tymiánu, mletou papriku, podlijeme vínem, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
  3. Porce králíka rozdělíme na talíře, doplníme zeleninovou omáčkou a podáváme.