Koroptev na jablečném víně

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 150 g
Koroptev 1000 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Mrkev kořen 150 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Oregano čerstvé 15 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 20 g
Sádlo syrové 60 g
Sůl 8 g
Tymián čerstvý 10 g
Víno jablečné 300 ml
Olej olivový 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Koroptev naporcujeme, osolíme, opepříme, vložíme do pánve na rozpálený olej a osmažíme ze všech stran. Poté ji vyjmeme, do pánve přidáme kostičky sádla a rozškvaříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev strouháme nahrubo, tymián, oregano, petrželku posekáme. K sádlu přisypeme cibuli, mrkev, osmahneme, přisypeme mouku a orestujeme. Vlijeme víno, přimícháme bylinky, bobkový list, mletý muškát, vrátíme do pánve koroptev a dusíme do měkka.
  2. Před podáváním ze šťávy vyjmeme bobkový list.