Koroptev na jablečném víně
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
150 g |
Koroptev |
1000 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Mrkev kořen |
150 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Oregano čerstvé |
15 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
20 g |
Sádlo syrové |
60 g |
Sůl |
8 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
Víno jablečné |
300 ml |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Koroptev naporcujeme, osolíme, opepříme, vložíme do pánve na rozpálený olej a osmažíme ze všech stran. Poté ji vyjmeme, do pánve přidáme kostičky sádla a rozškvaříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev strouháme nahrubo, tymián, oregano, petrželku posekáme. K sádlu přisypeme cibuli, mrkev, osmahneme, přisypeme mouku a orestujeme. Vlijeme víno, přimícháme bylinky, bobkový list, mletý muškát, vrátíme do pánve koroptev a dusíme do měkka.
- Před podáváním ze šťávy vyjmeme bobkový list.