Křepelky s rizotem

Ingredience


Artyčoky sterilované 50 g
Cibule 80 g
Hrášek 80 g
Křepelka 800 g
Máslo čerstvé 80 g
Pepř černý mletý 1 g
Protlak rajčatový sterilovaný 60 g
Rýže loupaná 250 g
Sůl 10 g
Šunka dušená 80 g
Voda pitná 150 ml
Vývar slepičí 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a vykuchané křepelky osolíme, opepříme, osmažíme ze všech stran na polovině másla, podlijeme troškou vody a dusíme do měkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, šunku na malé kostičky, artyčoky scedíme a trochu pokrájíme. Ve druhé pánvi rozehřejeme zbytek másla, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme rajčatový protlak, šunku, osmahneme, přimícháme rýži, lehce orestujeme, zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme asi čtvrt hodiny. Přidáme artyčoky, hrášek a podusíme do měkka. Tekutina by se měla zcela vstřebat.
  2. Na talíře upravíme kopečky rizota, doplníme křepelkami a podáváme.