Křepelky s rizotem
Ingredience
Artyčoky sterilované |
50 g |
Cibule |
80 g |
Hrášek |
80 g |
Křepelka |
800 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Protlak rajčatový sterilovaný |
60 g |
Rýže loupaná |
250 g |
Sůl |
10 g |
Šunka dušená |
80 g |
Voda pitná |
150 ml |
Vývar slepičí |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a vykuchané křepelky osolíme, opepříme, osmažíme ze všech stran na polovině másla, podlijeme troškou vody a dusíme do měkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, šunku na malé kostičky, artyčoky scedíme a trochu pokrájíme. Ve druhé pánvi rozehřejeme zbytek másla, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme rajčatový protlak, šunku, osmahneme, přimícháme rýži, lehce orestujeme, zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme asi čtvrt hodiny. Přidáme artyčoky, hrášek a podusíme do měkka. Tekutina by se měla zcela vstřebat.
- Na talíře upravíme kopečky rizota, doplníme křepelkami a podáváme.