Křepelky na olivách
Ingredience
Anglická slanina |
60 g |
Česnek |
4 stroužek |
Křepelka |
800 g |
Olej olivový extra panenský |
40 g |
Olivy černé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Olivy vypeckujeme, křepelky osolíme, opepříme, poklademe plátky slaniny, omotáme nití (aby slanina držela), křepelky vložíme do pánve s rozehřátým olejem a osmažíme ze všech stran. Přidáme prolisovaný česnek, rozpůlené olivy a osmahneme. Podlijeme vodou a dusíme do měkka.
- Odstraníme nit, křepelky upravíme na talíře, přelijeme vydušenou šťávou s olivami.