Srnčí řízky na žampionech

Ingredience


Cibule 80 g
Máslo čerstvé 25 g
Olej olivový 25 g
Pepř černý mletý 1 g
Srnčí kýta 600 g
Sůl 8 g
Víno bílé 150 ml
Žampiony čerstvé 200 g
Zelenina kořenová 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso ze srnčí kýty nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, žampiony rozkrájíme na plátky, kořenovou zeleninu strouháme nahrubo.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme řízky a osmažíme z obou stran do zlatova. Vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku v pánvi nasypeme cibuli s kořenovou zeleninou, orestujeme, přidáme máslo, přisypeme žampiony a podusíme. Podlijeme trochou vína, podusíme a odstavíme.
  3. Plátky masa upravíme na talíře, přelijeme šťávou se žampiony a podáváme.