Srnčí řízky na žampionech
Ingredience
Cibule |
80 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Olej olivový |
25 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Srnčí kýta |
600 g |
Sůl |
8 g |
Víno bílé |
150 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
Zelenina kořenová |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso ze srnčí kýty nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, žampiony rozkrájíme na plátky, kořenovou zeleninu strouháme nahrubo.
- V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme řízky a osmažíme z obou stran do zlatova. Vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku v pánvi nasypeme cibuli s kořenovou zeleninou, orestujeme, přidáme máslo, přisypeme žampiony a podusíme. Podlijeme trochou vína, podusíme a odstavíme.
- Plátky masa upravíme na talíře, přelijeme šťávou se žampiony a podáváme.