Zajíc na kaštanech se švestkami

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brandy 30 ml
Cibule 100 g
Kaštany jedlé 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Olej olivový 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 8 g
Švestky 200 g
Tymián čerstvý 10 g
Vepřový bok 100 g
Víno bílé 300 ml
Zaječí maso 800 g
Zelenina kořenová 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného a vykuchaného zajíce naporcujeme, vložíme do mísy, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, zalijeme vínem, přidáme bobkový list, tymián a necháme marinovat přes noc.
  2. Cibuli pokrájíme nadrobno, švestky vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky, vepřový bůček rozkrájíme na kostičky, kaštany rozpůlíme, vložíme na chvilku pod gril a poté oloupeme. V hrnci rozehřejeme olej, porce zajíce osolíme, opepříme, posypeme moukou, vložíme do hrnce a osmahneme ze všech stran. Přilijeme scezenou marinádu, zakápneme brandy, přidáme cibuli, švestky, kaštany, bůček, podle potřeby vodu, dusíme do měkka.