Zajíc na kaštanech se švestkami
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brandy |
30 ml |
Cibule |
100 g |
Kaštany jedlé |
250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Olej olivový |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
8 g |
Švestky |
200 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
Vepřový bok |
100 g |
Víno bílé |
300 ml |
Zaječí maso |
800 g |
Zelenina kořenová |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěného a vykuchaného zajíce naporcujeme, vložíme do mísy, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, zalijeme vínem, přidáme bobkový list, tymián a necháme marinovat přes noc.
- Cibuli pokrájíme nadrobno, švestky vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky, vepřový bůček rozkrájíme na kostičky, kaštany rozpůlíme, vložíme na chvilku pod gril a poté oloupeme. V hrnci rozehřejeme olej, porce zajíce osolíme, opepříme, posypeme moukou, vložíme do hrnce a osmahneme ze všech stran. Přilijeme scezenou marinádu, zakápneme brandy, přidáme cibuli, švestky, kaštany, bůček, podle potřeby vodu, dusíme do měkka.