Zajíc se šunkou na víně

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 100 g
Jíška instantní 30 g
Masox 1 ks
Mrkev kořen 80 g
Ocet vinný 5 ml
Olej olivový 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 8 g
Šunka dušená 100 g
Tymián sušený 1 g
Víno červené 150 ml
Voda pitná 150 ml
Zaječí maso 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného a vykuchaného zajíce naporcujeme, osolíme, opepříme, slaninu nakrájíme na klínky a zajíce prošpikujeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, šunku nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci na oleji zpěníme cibuli s mrkví, přiložíme porce zajíce a osmahneme. Podlijeme vodou, přidáme masox, česnek, tymián, bobkový list, zakápneme octem a dusíme téměř doměkka.
  3. Zajíce vyjmeme, šťávu přecedíme, nalijeme zpět do hrnce, přilijeme víno, přidáme šunku, zahustíme jíškou, vrátíme zpět zajíce a dusíme doměkka.