Zajíc se šunkou na víně
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
100 g |
Jíška instantní |
30 g |
Masox |
1 ks |
Mrkev kořen |
80 g |
Ocet vinný |
5 ml |
Olej olivový |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
8 g |
Šunka dušená |
100 g |
Tymián sušený |
1 g |
Víno červené |
150 ml |
Voda pitná |
150 ml |
Zaječí maso |
800 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěného a vykuchaného zajíce naporcujeme, osolíme, opepříme, slaninu nakrájíme na klínky a zajíce prošpikujeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, šunku nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
- V hrnci na oleji zpěníme cibuli s mrkví, přiložíme porce zajíce a osmahneme. Podlijeme vodou, přidáme masox, česnek, tymián, bobkový list, zakápneme octem a dusíme téměř doměkka.
- Zajíce vyjmeme, šťávu přecedíme, nalijeme zpět do hrnce, přilijeme víno, přidáme šunku, zahustíme jíškou, vrátíme zpět zajíce a dusíme doměkka.