Rýže se slaninou na rajčatech

Rýže se slaninou na rajčatech - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 100 g
Cukr krupice 1 špetka
Olej olivový 15 g
Petržel - nať 40 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Rýže loupaná 300 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 6 g
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a petrželku posekáme.
  2. Slaninu v hrnci na oleji rozškvaříme a děrovanou lžící vyjmeme. Do tuku vsypeme cibuli, česnek, zpěníme, přidáme scezená rajčata, petrželku, sůl, cukr, rýži, vodu a dusíme doměkka.
  3. Pokrm upravíme na talíře, posypeme škvařenou slaninou a podáváme.