Rýže se slaninou na rajčatech
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
100 g |
Cukr krupice |
1 špetka |
Olej olivový |
15 g |
Petržel - nať |
40 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Rýže loupaná |
300 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
6 g |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a petrželku posekáme.
- Slaninu v hrnci na oleji rozškvaříme a děrovanou lžící vyjmeme. Do tuku vsypeme cibuli, česnek, zpěníme, přidáme scezená rajčata, petrželku, sůl, cukr, rýži, vodu a dusíme doměkka.
- Pokrm upravíme na talíře, posypeme škvařenou slaninou a podáváme.