Pečené tvarohové buchty
Ingredience
Cukr krupice |
150 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Droždí |
30 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
3 dl |
Mouka polohrubá |
700 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Sádlo škvařené |
100 g |
Cukr krupice |
100 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Rozinky bílé |
80 g |
Tvaroh měkký |
300 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Cukr moučkový |
50 g |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 40 porcí
- Mouku prosejeme do misky, přisypeme lžičku cukru, rozdrobené droždí. Přilijeme půlku teplého mléka, na 10-15 minut odložíme na teplé místo, vzejít kvásek. Potom přisypeme zbylou mouku s kypřícím práškem, vanilkový a krupicový cukr, rozklepneme vejce, vložíme máslo a podle potřeby přilijeme mléko. Rukou, anebo v kuchyňském robotu vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Opět na teplém místě necháme vykynout 25-30 minut.
- Měkký tvaroh dáme do misky, přidáme vejce, krupicový a vanilkový cukr. Vše dobře promícháme, vložíme rozinky a ještě jednou promícháme.
- Vál posypeme moukou, přeložíme na něj vykynuté těsto, rukama prohněteme. Těsto rozdělíme na 40 stejných kousků, každý kousek na vále rozválíme na kolečko o průměru 10-12 cm. Do středu každého položíme tvarohovou náplň, konce těsta k sobě dobře přimáčkneme, aby se spojili. Pokládáme je vedle sebe na plech vymazaný rozpuštěným sádlem. Boky každé buchty potřeme také sádlem a necháme je na plechu vykynout 10-15 minut.
- Povrch buchet potřeme rozkvedlaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180°C, 20-25 minut. Upečené buchty necháme vychladnout na plechu, nakonec je posypeme moučkovým cukrem.