Pečené tvarohové buchty

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Cukr vanilka 20 g
Droždí 30 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 3 dl
Mouka polohrubá 700 g
Vejce slepičí 1 ks
Sádlo škvařené 100 g
Cukr krupice 100 g
Cukr vanilka 20 g
Rozinky bílé 80 g
Tvaroh měkký 300 g
Vejce slepičí 1 ks
Cukr moučkový 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku prosejeme do misky, přisypeme lžičku cukru, rozdrobené droždí. Přilijeme půlku teplého mléka, na 10-15 minut odložíme na teplé místo, vzejít kvásek. Potom přisypeme zbylou mouku s kypřícím práškem, vanilkový a krupicový cukr, rozklepneme vejce, vložíme máslo a podle potřeby přilijeme mléko. Rukou, anebo v kuchyňském robotu vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Opět na teplém místě necháme vykynout 25-30 minut.
  2. Měkký tvaroh dáme do misky, přidáme vejce, krupicový a vanilkový cukr. Vše dobře promícháme, vložíme rozinky a ještě jednou promícháme.
  3. Vál posypeme moukou, přeložíme na něj vykynuté těsto, rukama prohněteme. Těsto rozdělíme na 40 stejných kousků, každý kousek na vále rozválíme na kolečko o průměru 10-12 cm. Do středu každého položíme tvarohovou náplň, konce těsta k sobě dobře přimáčkneme, aby se spojili. Pokládáme je vedle sebe na plech vymazaný rozpuštěným sádlem. Boky každé buchty potřeme také sádlem a necháme je na plechu vykynout 10-15 minut.
  4. Povrch buchet potřeme rozkvedlaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180°C, 20-25 minut. Upečené buchty necháme vychladnout na plechu, nakonec je posypeme moučkovým cukrem.