Mandlový brioškový chléb s lískovými ořechy
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Droždí sušené |
10 g |
Mandle |
100 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mléko polotučné |
240 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Ořechy lískové |
60 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
20 ml |
-
Doba přípravy: 6 min
-
Doba vaření: 190 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do mísy nalijeme mléko, rozpuštěné máslo a vodu, přidáme hladkou mouku, cukr, sůl a nastrouhané mandle a promícháme.
- Přendáme do nádoby domácí pekárny, přisypeme sušené droždí. Nastavíme program na brioškový chléb a po zaznění signálu přidáme nasekané lískové ořechy a necháme péct.