Hovězí karbanátky se zeleninou a kapary
Ingredience
Brambory vařené |
200 g |
Červená řepa sterilovaná |
150 g |
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Kapary |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
0.5 dl |
Paprika mletá pálivá |
2 špetka |
Paprika mletá sladká |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené brambory ve slupce oloupeme a rozkrájíme na poloviny. Hovězí zadní maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Jemně ho 2x přemeleme na masovém strojku spolu s vařenými brambory a směs dáme do mísy.
- Očištěnou cibuli a nakládanou sladkokyselou řepu pokrájíme nadrobno, kapary posekáme na malé kousky a vše přidáme k masu. Směs promícháme, podle chuti osolíme, přidáme čerstvě pomletý pepř, mletou červenou papriku sladkou i pálivou. Ještě přidáme 2 žloutky a smetanu. Vše znovu důkladně promícháme. Vytvoříme karbanátky silné 1 cm.
- V pánvi si rozpálíme olej, na něm karbanátky osmažíme z každé strany dozlatohněda (smažíme je přibližně po 5-6 minutách z každé strany). Vyjmeme je z omastku, necháme okapat na papírové utěrce a hned je podáváme.