Hovězí karbanátky se zeleninou a kapary

Ingredience


Brambory vařené 200 g
Červená řepa sterilovaná 150 g
Cibule 2 ks
Hovězí maso zadní 600 g
Kapary 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 0.5 dl
Paprika mletá pálivá 2 špetka
Paprika mletá sladká 2 špetka
Pepř černý mletý 2 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 1 dl
Sůl 1.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory ve slupce oloupeme a rozkrájíme na poloviny. Hovězí zadní maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Jemně ho 2x přemeleme na masovém strojku spolu s vařenými brambory a směs dáme do mísy.
  2. Očištěnou cibuli a nakládanou sladkokyselou řepu pokrájíme nadrobno, kapary posekáme na malé kousky a vše přidáme k masu. Směs promícháme, podle chuti osolíme, přidáme čerstvě pomletý pepř, mletou červenou papriku sladkou i pálivou. Ještě přidáme 2 žloutky a smetanu. Vše znovu důkladně promícháme. Vytvoříme karbanátky silné 1 cm.
  3. V pánvi si rozpálíme olej, na něm karbanátky osmažíme z každé strany dozlatohněda (smažíme je přibližně po 5-6 minutách z každé strany). Vyjmeme je z omastku, necháme okapat na papírové utěrce a hned je podáváme.