Bagetky s ořechy a sušenými švestkami

Ingredience


Cukr krupice 20 g
Droždí sušené 6 g
Mouka chlebová 200 g
Mouka kukuřičná 250 g
Mouka žitná bílá 20 g
Ořechy vlašské 50 g
Sůl 5 g
Švestky sušené 50 g
Voda pitná 160 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nalijeme vodu, přidáme cukr, sůl a nasekané vlašské ořechy, chlebovou a žitnou mouku a promícháme. Přisypeme sušené droždí a vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme půl hodiny kynout.
  2. Z těsta vyválíme 4 bagetky, které obalíme v kukuřičné mouce, po délce rozřízneme nožem do přiměřené hloubky a do rýhy vložíme sušené švestky bez pecek. Pokropíme vodou a necháme ještě půl hodiny kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut na 200°C.