Telecí řízky s žampiony a hráškem

Ingredience


Hovězí vývar základní 200 ml
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 250 g
Máslo čerstvé 40 g
Olej rostlinný 30 ml
Paštika drůbeží 120 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Telecí kýta 600 g
Žampiony čerstvé 150 g
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozmíchanou paštikou. Očištěné žampiony nakrájíme natenko, hrášek scedíme a necháme okapat.
  2. Na každý řízek dáme část žampionů, zavineme, sepneme jehlou, zaprášíme moukou a po obou stranách smažíme na másle s olejem dozlatova. Poté maso zalijeme vývarem a na mírném plameni zhruba 20 minut dusíme. K masu přidáme hrášek a necháme přejít varem.
  3. Závitky zbavíme jehel a podáváme přelité omáčkou.