Telecí řízky s žampiony a hráškem
Ingredience
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
250 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Paštika drůbeží |
120 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Telecí kýta |
600 g |
Žampiony čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozmíchanou paštikou. Očištěné žampiony nakrájíme natenko, hrášek scedíme a necháme okapat.
- Na každý řízek dáme část žampionů, zavineme, sepneme jehlou, zaprášíme moukou a po obou stranách smažíme na másle s olejem dozlatova. Poté maso zalijeme vývarem a na mírném plameni zhruba 20 minut dusíme. K masu přidáme hrášek a necháme přejít varem.
- Závitky zbavíme jehel a podáváme přelité omáčkou.