Telecí řízky s česnekem na víně

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Hovězí vývar základní 300 ml
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Olej rostlinný 30 ml
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Telecí kýta 600 g
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Česnek rozdrtíme, pažitku nasekáme najemno.
  2. Řízky z obou stran osmažíme na másle dozlatova, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme.
  3. V mezičase na oleji lehce osmažíme česnek, zaprášíme zbylou moukou, chvíli restujeme, přidáme rajčatový protlak, zasmažíme a zředíme vodou. Povaříme na mírném plameni alespoň 5 minut, přilijeme k masu spolu s vínem a dusíme doměkka.
  4. Maso podáváme přelité omáčkou a posypané pažitkou.