Telecí řízky s česnekem na víně
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Telecí kýta |
600 g |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Česnek rozdrtíme, pažitku nasekáme najemno.
- Řízky z obou stran osmažíme na másle dozlatova, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme.
- V mezičase na oleji lehce osmažíme česnek, zaprášíme zbylou moukou, chvíli restujeme, přidáme rajčatový protlak, zasmažíme a zředíme vodou. Povaříme na mírném plameni alespoň 5 minut, přilijeme k masu spolu s vínem a dusíme doměkka.
- Maso podáváme přelité omáčkou a posypané pažitkou.