Telecí řízky s lesními houbami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
200 g |
Hovězí vývar základní |
400 ml |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Telecí kýta |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěné houby nakrájíme na plátky.
- Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem, až se maso zatáhne, přimícháme cibuli, poté houby, kmín a vše dusíme. Když se šťáva vydusí, zalijeme maso vývarem a na mírném plameni dusíme doměkka.
- Maso podáváme přelité omáčkou.