Telecí řízky s lesními houbami

Ingredience


Cibule 1 ks
Houby čerstvé 200 g
Hovězí vývar základní 400 ml
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Olej rostlinný 30 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Telecí kýta 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěné houby nakrájíme na plátky.
  2. Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem, až se maso zatáhne, přimícháme cibuli, poté houby, kmín a vše dusíme. Když se šťáva vydusí, zalijeme maso vývarem a na mírném plameni dusíme doměkka.
  3. Maso podáváme přelité omáčkou.