Telecí řízky se šunkou a volskými oky

Ingredience


Hovězí vývar základní 300 ml
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Olej rostlinný 30 ml
Paprika červená 2 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka dušená 150 g
Telecí kýta 600 g
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Očištěnou papriku nakrájíme na kroužky, šunku nakrájíme na nudličky.
  2. Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, přimícháme šunku, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.
  3. Před koncem varu připravíme na másle volská oka, která lehce osolíme a opepříme.
  4. Maso podáváme přelité šťávou, překryjeme volským okem a obložíme kolečky papriky.