Telecí řízky se šunkou a volskými oky
Ingredience
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Paprika červená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
150 g |
Telecí kýta |
600 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Očištěnou papriku nakrájíme na kroužky, šunku nakrájíme na nudličky.
- Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, přimícháme šunku, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.
- Před koncem varu připravíme na másle volská oka, která lehce osolíme a opepříme.
- Maso podáváme přelité šťávou, překryjeme volským okem a obložíme kolečky papriky.