Kořeněné telecí řízky na víně
Ingredience
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Hroznové víno |
200 g |
Kmín mletý |
2 špetka |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Nové koření mleté |
0.25 kávová lžička |
Olej rostlinný |
30 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Telecí kýta |
600 g |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.
- Udušené řízky vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zredukujeme, zaprášíme zbylou moukou a zasmažíme. Poté zalijeme vínem a dobře za stálého míchání provaříme. Do hotové omáčky vrátíme řízky a necháme přejít varem.
- Maso podáváme přelité omáčkou a obložené hroznovým vínem.