Kořeněné telecí řízky na víně

Ingredience


Hovězí vývar základní 250 ml
Hroznové víno 200 g
Kmín mletý 2 špetka
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Nové koření mleté 0.25 kávová lžička
Olej rostlinný 30 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Telecí kýta 600 g
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.
  2. Udušené řízky vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zredukujeme, zaprášíme zbylou moukou a zasmažíme. Poté zalijeme vínem a dobře za stálého míchání provaříme. Do hotové omáčky vrátíme řízky a necháme přejít varem.
  3. Maso podáváme přelité omáčkou a obložené hroznovým vínem.