Telecí řízky se sardelovou pastou
Ingredience
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sardelová pasta |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Telecí kýta |
600 g |
Cibule |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, přidáme sardelovou pastu, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.
- V mezičase připravíme míchaná vejce. Cibuli nakrájíme nadrobno, vejce rozšleháme v misce, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm cibuli, zalijeme vejci, která jsme rozšlehali se smetanou a za stálého míchání je necháme srazit.
- Maso podáváme přelité omáčkou a obložené míchanými vejce, která jsme posypali drobně posekanou pažitkou.