Telecí řízky se sardelovou pastou

Ingredience


Hovězí vývar základní 250 ml
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Olej rostlinný 30 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Sardelová pasta 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Telecí kýta 600 g
Cibule 0.5 ks
Máslo čerstvé 30 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 1 polévková lžíce
Sůl 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, přidáme sardelovou pastu, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.
  2. V mezičase připravíme míchaná vejce. Cibuli nakrájíme nadrobno, vejce rozšleháme v misce, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm cibuli, zalijeme vejci, která jsme rozšlehali se smetanou a za stálého míchání je necháme srazit.
  3. Maso podáváme přelité omáčkou a obložené míchanými vejce, která jsme posypali drobně posekanou pažitkou.