Telecí řízky se žampiony a kedlubnou
Ingredience
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Hrášek mražený |
60 g |
Kedlubna |
60 g |
Květák |
60 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
60 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Telecí kýta |
600 g |
Žampiony čerstvé |
120 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
5 dl |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev a žampiony nakrájíme na kolečka, kedlubnu na tenčí hranolky, květák rozebereme na menší růžičky. Všechnu zeleninu včetně hrášku propláchneme a necháme okapat.
- Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova. Poté je vyjmeme a ve výpeku zpěníme cibuli, mrkev s kedlubnou. K zelenině vrátíme maso, zaprášíme paprikou, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. V průběhu dušení vložíme k masu květák s žampiony a na závěr hrášek.
- V mezičase v rendlíku s rozpuštěným máslem smícháme citronovou šťávu a víno. Směs přilijeme k řízkům a na mírném plameni dusíme doměkka.
- Řízky podáváme přelité výpekem se zeleninou.