Telecí řízky se žampiony a kedlubnou

Ingredience


Hovězí vývar základní 200 ml
Hrášek mražený 60 g
Kedlubna 60 g
Květák 60 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 60 g
Olej rostlinný 30 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Telecí kýta 600 g
Žampiony čerstvé 120 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 5 dl
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev a žampiony nakrájíme na kolečka, kedlubnu na tenčí hranolky, květák rozebereme na menší růžičky. Všechnu zeleninu včetně hrášku propláchneme a necháme okapat.
  2. Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova. Poté je vyjmeme a ve výpeku zpěníme cibuli, mrkev s kedlubnou. K zelenině vrátíme maso, zaprášíme paprikou, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. V průběhu dušení vložíme k masu květák s žampiony a na závěr hrášek.
  3. V mezičase v rendlíku s rozpuštěným máslem smícháme citronovou šťávu a víno. Směs přilijeme k řízkům a na mírném plameni dusíme doměkka.
  4. Řízky podáváme přelité výpekem se zeleninou.