Lečo zapečené
Ingredience
Brambory |
1500 dkg |
Lečo sterilované |
85 dkg |
Máslo čerstvé |
12 dkg |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 dkg |
Sýr Eidam cihla 40% |
4 dkg |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
200 ml |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky.
- Z poloviny másla, mouky a mléka uvaříme bešamel.
- Necháme vychladnout, vmícháme vejce a smícháme s bramborami. Pekáč vymažeme máslem, na dno dáme polovinu brambor, na ně polovinu leča z konzervy, klobásu pokrájíme a zakryjeme zbytkem brambor.
- Zalijeme smetanou, zakapeme zbylým máslem a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme v troubě asi 35 minut.