Lečo zapečené

Ingredience


Brambory 1500 dkg
Lečo sterilované 85 dkg
Máslo čerstvé 12 dkg
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 4 dkg
Sýr Eidam cihla 40% 4 dkg
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky.
  2. Z poloviny másla, mouky a mléka uvaříme bešamel.
  3. Necháme vychladnout, vmícháme vejce a smícháme s bramborami. Pekáč vymažeme máslem, na dno dáme polovinu brambor, na ně polovinu leča z konzervy, klobásu pokrájíme a zakryjeme zbytkem brambor.
  4. Zalijeme smetanou, zakapeme zbylým máslem a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme v troubě asi 35 minut.