Grilované plněné telecí řízky
Ingredience
Mléko plnotučné |
30 ml |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Telecí kýta |
600 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sardelová pasta |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
40 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
50 ml |
Žampiony čerstvé |
70 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme dotenka, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky, šunku nakrájíme nadrobno.
- Žampiony osmažíme na másle, ochutíme pepřem, přidáme šunku, sardelovou pastu, podlijeme vodou a dusíme. Když se voda vydusí, vmícháme do směsi rozšlehané vejce a necháme je srazit.
- Žampionovou směsí potřeme řízky, zavineme a sepneme jehlou. Závitky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem, ve strouhance a po každé straně grilujeme zhruba 5-6 minut.