Grilované plněné telecí řízky

Ingredience


Mléko plnotučné 30 ml
Mouka pšeničná hladká 40 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Strouhanka 80 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Telecí kýta 600 g
Vejce slepičí 1 ks
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sardelová pasta 1 kávová lžička
Šunka dušená 40 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 50 ml
Žampiony čerstvé 70 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme dotenka, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky, šunku nakrájíme nadrobno.
  2. Žampiony osmažíme na másle, ochutíme pepřem, přidáme šunku, sardelovou pastu, podlijeme vodou a dusíme. Když se voda vydusí, vmícháme do směsi rozšlehané vejce a necháme je srazit.
  3. Žampionovou směsí potřeme řízky, zavineme a sepneme jehlou. Závitky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem, ve strouhance a po každé straně grilujeme zhruba 5-6 minut.