Telecí rolky se šunkou, sýrem a okurkou

Ingredience


Hořčice 1.5 polévková lžíce
Hovězí vývar základní 5 dl
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Okurky nakládané 3 ks
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Pepř 4 barev 4 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 1 dl
Sůl 2 kávová lžička
Šunka uzená 150 g
Sýr Čedar 120 g
Telecí kýta 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí kýtu odblaníme, omyjeme, osušíme a přes vlákno nakrájíme 6 tenkých plátků silné asi 1,5 cm. Maso zlehka naklepeme, posypeme solí a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Sterilované sladkokyselé okurky (asi 8 cm dlouhé) rozkrojíme podélně na poloviny. Plátky masa potřeme hořčicí, na každý položíme plátek šunky, plátek tvrdého sýru a doprostřed polovinu okurky. Maso těsně zavineme do závitků, převážeme je nití tak, aby i z bočních okrajů nic nevypadlo.
  2. V hrnci si rozpálíme olej s máslem, na něm zprudka opečeme závitky z každé strany dozlatova. Zalijeme je hovězím vývarem, zakryjeme a dusíme pod pokličkou při mírné teplotě asi 60-80 minut.
  3. Hotové závitky vyjmeme, odstraníme z nich opatrně nitě a odložíme do teplé mísy. Do zbylého výpeku přilijeme smetanu a pomalu, za stálého míchání povaříme 1 minutu. Závitky na talířích přelijeme smetanovou šťávou a hned servírujeme.