Telecí rolky se šunkou, sýrem a okurkou
Ingredience
Hořčice |
1.5 polévková lžíce |
Hovězí vývar základní |
5 dl |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
3 ks |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
4 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl |
Sůl |
2 kávová lžička |
Šunka uzená |
150 g |
Sýr Čedar |
120 g |
Telecí kýta |
800 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 81 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Telecí kýtu odblaníme, omyjeme, osušíme a přes vlákno nakrájíme 6 tenkých plátků silné asi 1,5 cm. Maso zlehka naklepeme, posypeme solí a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Sterilované sladkokyselé okurky (asi 8 cm dlouhé) rozkrojíme podélně na poloviny. Plátky masa potřeme hořčicí, na každý položíme plátek šunky, plátek tvrdého sýru a doprostřed polovinu okurky. Maso těsně zavineme do závitků, převážeme je nití tak, aby i z bočních okrajů nic nevypadlo.
- V hrnci si rozpálíme olej s máslem, na něm zprudka opečeme závitky z každé strany dozlatova. Zalijeme je hovězím vývarem, zakryjeme a dusíme pod pokličkou při mírné teplotě asi 60-80 minut.
- Hotové závitky vyjmeme, odstraníme z nich opatrně nitě a odložíme do teplé mísy. Do zbylého výpeku přilijeme smetanu a pomalu, za stálého míchání povaříme 1 minutu. Závitky na talířích přelijeme smetanovou šťávou a hned servírujeme.