Medové perníčky s rozinkami
Ingredience
Citronová kůra |
0.5 polévková lžíce |
Cukr krupice |
120 g |
Cukr skořicový |
20 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Kakao |
1 polévková lžíce |
Kandované ovoce |
60 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Mandle |
60 g |
Med včelí |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
4 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Ořechy lískové |
60 g |
Ořechy vlašské |
60 g |
Rozinky bílé |
60 g |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Citronová šťáva |
2 ml |
Cukr moučkový |
150 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 75 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 30 porcí
- Do teplého mléka v kastrůlku vsypeme cukr, vložíme med, přilijeme olej. Vyšleháme na hladkou tekoucí hmotu, do které všleháme vejce.
- Na vál prosejeme mouku s kypřícím práškem, přisypeme vanilkový cukr, pomleté mandle, lískové i vlašské ořechy a na malé kousky pokrájené kandované ovoce. Přidáme ještě rozinky, skořicový cukr, skořici, kakao, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, nakonec vlijeme připravené medové mléko a ze všech surovin důkladně vypracujeme hladké těsto, které zabalené do fólie odložíme na hodinu do lednice.
- Poté rozvlálíme do plátu o síle 5 mm a vykrajujeme kolečka, která skládáme vedle sebe na na tukem vymazaný plech.
- Pečeme v mírně předehřáté troubě, po upečení necháme vychladnout, potřeme bílkovou polevou. Odložíme na dva týdny odležet a změknout.