Medové perníčky s rozinkami

Ingredience


Citronová kůra 0.5 polévková lžíce
Cukr krupice 120 g
Cukr skořicový 20 g
Cukr vanilka 20 g
Kakao 1 polévková lžíce
Kandované ovoce 60 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Mandle 60 g
Med včelí 4 polévková lžíce
Mléko polotučné 4 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Ořechy lískové 60 g
Ořechy vlašské 60 g
Rozinky bílé 60 g
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Citronová šťáva 2 ml
Cukr moučkový 150 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do teplého mléka v kastrůlku vsypeme cukr, vložíme med, přilijeme olej. Vyšleháme na hladkou tekoucí hmotu, do které všleháme vejce.
  2. Na vál prosejeme mouku s kypřícím práškem, přisypeme vanilkový cukr, pomleté mandle, lískové i vlašské ořechy a na malé kousky pokrájené kandované ovoce. Přidáme ještě rozinky, skořicový cukr, skořici, kakao, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, nakonec vlijeme připravené medové mléko a ze všech surovin důkladně vypracujeme hladké těsto, které zabalené do fólie odložíme na hodinu do lednice.
  3. Poté rozvlálíme do plátu o síle 5 mm a vykrajujeme kolečka, která skládáme vedle sebe na na tukem vymazaný plech.
  4. Pečeme v mírně předehřáté troubě, po upečení necháme vychladnout, potřeme bílkovou polevou. Odložíme na dva týdny odležet a změknout.