Studený nadívaný kapr po ukrajinsku

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Celer bulvový 1 ks
Chléb pšeničný (bílý) 4 krajíc
Cibule 1 ks
Kapr obecný 1000 g
Křen 200 g
Majonéza 150 ml
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Menšího kapra očistíme a zbavíme šupin, odřízneme hlavu, poté rybu nařízneme podél hřbetu. Vyjmeme páteř, všechny velké kosti a vnitřnosti, z kůže opatrně seřízneme maso. Hlavu, kosti i jedlé vnitřnosti zalijeme vařící osolenou vodou a uvaříme rybí vývar. Zároveň na oleji necháme zesklovatět velkou nasekanou cibuli, na nudličky pokrájíme mrkev a malý celer.
  2. Kapří maso spolu s anglickou slaninou umeleme do mísy, přidáme připravenou cibulku, podle chuti osolíme a opepříme. Tuto nádivku rozložíme na kapří kůži, srolujeme do válečku, ovineme gázou a vložíme do kastrolu. Kapra zalijeme přecezeným rybím vývarem, přidáme rozkrájenou kořenovou zeleninu a vaříme do měkka. Z uvařené ryby opatrně sejmeme gázu, necháme ji hodinu vychladnout, poté ji naporcujeme.
  3. Takto upraveného kapra podáváme s majonézou ochucenou strouhaným křenem a s chlebem.