Staroruská studená štika po kláštersku

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 4 stroužek
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Nové koření celé 5 ks
Ocet kvasný lihový 150 ml
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Štika obecná 1 kg
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykuchanou a omytou rybu, zbavíme hlavy, ploutví i ocasu pokrájíme na kousky, mírně osolíme, obalíme v mouce a opečeme se všech stran na oleji. Opečenou rybu vložíme do velké zavařovací sklenice.
  2. Ocet smíchaný s vodou v poměru 1:1 svaříme s bobkovým listem, novým kořením a třemi oloupanými stroužky česneku. Do vychladlého nálevu přimícháme ještě jeden prolisovaný stroužek česneku, poté ho nalijeme na opečenou štiku, zavařovací sklenici zakryjeme a uložíme do chladu.
  3. Po 24 hodinách již rybu můžeme podávat na stůl. Takto připravená vydrží v chladu i několik dní.