Staroruská studená štika po kláštersku
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Nové koření celé |
5 ks |
Ocet kvasný lihový |
150 ml |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Štika obecná |
1 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykuchanou a omytou rybu, zbavíme hlavy, ploutví i ocasu pokrájíme na kousky, mírně osolíme, obalíme v mouce a opečeme se všech stran na oleji. Opečenou rybu vložíme do velké zavařovací sklenice.
- Ocet smíchaný s vodou v poměru 1:1 svaříme s bobkovým listem, novým kořením a třemi oloupanými stroužky česneku. Do vychladlého nálevu přimícháme ještě jeden prolisovaný stroužek česneku, poté ho nalijeme na opečenou štiku, zavařovací sklenici zakryjeme a uložíme do chladu.
- Po 24 hodinách již rybu můžeme podávat na stůl. Takto připravená vydrží v chladu i několik dní.