Briošky plněné čokoládou
Ingredience
Čokoláda mléčná |
100 g |
Cukr krupice |
50 g |
Droždí sušené |
10 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko plnotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 90 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V míse ušleháme vejce do pěny, zalijeme mlékem, rozpuštěným máslem, přidáme cukr, sůl, hladkou mouku a sušené droždí, hnětením vypracujeme na hladké těsto. Tabulku čokolády rozlámeme na proužky a každý zabalíme do kusu těsta, které jsme rozdělili na 5 dílů. Hotové briošky rozložíme na plech, necháme hodinu kynout. Pečeme 20 minut v troubě, vyhřáté na 200 stupňů.