Briošky plněné čokoládou

Ingredience


Čokoláda mléčná 100 g
Cukr krupice 50 g
Droždí sušené 10 g
Máslo čerstvé 150 g
Mléko plnotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse ušleháme vejce do pěny, zalijeme mlékem, rozpuštěným máslem, přidáme cukr, sůl, hladkou mouku a sušené droždí, hnětením vypracujeme na hladké těsto. Tabulku čokolády rozlámeme na proužky a každý zabalíme do kusu těsta, které jsme rozdělili na 5 dílů. Hotové briošky rozložíme na plech, necháme hodinu kynout. Pečeme 20 minut v troubě, vyhřáté na 200 stupňů.