Tvarohové řezy s oříšky
Ingredience
Cukr krupice |
30 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
10 g |
Máslo čerstvé |
130 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Ořechy lískové |
120 g |
Smetana 12% (konzumní) |
300 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
15 ml |
Tuk |
25 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do mísy nasypeme mouku, cukr, kypřící prášek, přidáme měkké máslo, lžíci vody a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 20 minut odležet. Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
- Do rendlíku vlijeme smetanu, přidáme drcené ořechy, moučkový cukr, přivedeme téměř k varu, ale nevaříme. Rendlík odstavíme, do mléčné směsi zašleháme žloutky a nadále šleháme, až krém trochu zhoustne. Upečené těsto vyklopíme z formy, povrch potřeme oříškovým krémem, vrátíme zpět do trouby a pečeme zhruba 20 minut.
- Necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a podáváme.