Tvarohové řezy s oříšky

Ingredience


Cukr krupice 30 g
Cukr moučkový 100 g
Kypřicí prášek do pečiva 10 g
Máslo čerstvé 130 g
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Ořechy lískové 120 g
Smetana 12% (konzumní) 300 ml
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Voda pitná 15 ml
Tuk 25 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku, cukr, kypřící prášek, přidáme měkké máslo, lžíci vody a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 20 minut odležet. Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
  2. Do rendlíku vlijeme smetanu, přidáme drcené ořechy, moučkový cukr, přivedeme téměř k varu, ale nevaříme. Rendlík odstavíme, do mléčné směsi zašleháme žloutky a nadále šleháme, až krém trochu zhoustne. Upečené těsto vyklopíme z formy, povrch potřeme oříškovým krémem, vrátíme zpět do trouby a pečeme zhruba 20 minut.
  3. Necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a podáváme.