Studená ukrajinská vařená sekaná

Ingredience


Červená řepa 300 g
Hovězí vývar základní 2 l
Křen 200 g
Majonéza 200 ml
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Maso mleté - mix 1000 g
Mléko polotučné 100 ml
Mrkev kořen 3 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Solamyl 4 kávová lžička
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do směsi mletého vepřového a hovězího masa přidáme bramborový škrob rozmíchaný v mléce, sůl a pepř, důkladně zamícháme. Uvaříme mrkev, rozkrájíme ji na kostičky, poté na másle připravíme míchaná vejce, do kterých vařenou mrkev zamícháme.
  2. Na vál rozprostřeme navlhčenou gázu, mletou směs na ni rovnoměrně rozprostřeme. Na maso navrstvíme vejce s mrkví, maso sbalíme do šišky, dobře uhladíme a obalíme gázou.
  3. Šišku vložíme do osoleného vařícího hovězího vývaru a vaříme do měkka. Uvařenou sekanou vyjmeme z hrnce, v gáze ji necháme vychladnout. Studenou sekanou zbavíme gázy a ostrým nožem ji nakrájíme na plátky. Podáváme s majonézou ochucenou křenem a nakládanou červenou řepou.