Studená ukrajinská vařená sekaná
Ingredience
Červená řepa |
300 g |
Hovězí vývar základní |
2 l |
Křen |
200 g |
Majonéza |
200 ml |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Maso mleté - mix |
1000 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mrkev kořen |
3 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Solamyl |
4 kávová lžička |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do směsi mletého vepřového a hovězího masa přidáme bramborový škrob rozmíchaný v mléce, sůl a pepř, důkladně zamícháme. Uvaříme mrkev, rozkrájíme ji na kostičky, poté na másle připravíme míchaná vejce, do kterých vařenou mrkev zamícháme.
- Na vál rozprostřeme navlhčenou gázu, mletou směs na ni rovnoměrně rozprostřeme. Na maso navrstvíme vejce s mrkví, maso sbalíme do šišky, dobře uhladíme a obalíme gázou.
- Šišku vložíme do osoleného vařícího hovězího vývaru a vaříme do měkka. Uvařenou sekanou vyjmeme z hrnce, v gáze ji necháme vychladnout. Studenou sekanou zbavíme gázy a ostrým nožem ji nakrájíme na plátky. Podáváme s majonézou ochucenou křenem a nakládanou červenou řepou.