Ruská drůbeží paštika
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
750 ml |
Játra vepřová |
250 g |
Kuřecí prsa |
500 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Muškátový květ |
0.5 kávová lžička |
Okurky nakládané |
2 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kořen |
1 ks |
Rajčata |
2 ks |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Žemle tuková |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa i játra nakrájíme na kousky, slaninu na kostky a vše v kastrolu opečeme na 100 g másla. Zalijeme osoleným horkým hovězím vývarem, přidáme pokrájenou mrkev a petržel, přepůlenou cibuli, uvaříme do měkka, scedíme, necháme vychladnout.
- Potom maso, játra i zeleninu umeleme, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a přidáme 70 g změklého másla. Směs dobře utřeme, přendáme do nízké mísy, ozdobíme dílky rajčat, sterilovaných okurek a dáme vychladit.
- Podáváme s přepůlenými žemlemi, na řezu nasucho opečenými a potřenými zbytkem másla.