Ruská drůbeží paštika

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 750 ml
Játra vepřová 250 g
Kuřecí prsa 500 g
Máslo čerstvé 150 g
Mrkev kořen 1 ks
Muškátový květ 0.5 kávová lžička
Okurky nakládané 2 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel kořen 1 ks
Rajčata 2 ks
Slanina vepřová 100 g
Sůl 2 kávová lžička
Žemle tuková 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa i játra nakrájíme na kousky, slaninu na kostky a vše v kastrolu opečeme na 100 g másla. Zalijeme osoleným horkým hovězím vývarem, přidáme pokrájenou mrkev a petržel, přepůlenou cibuli, uvaříme do měkka, scedíme, necháme vychladnout.
  2. Potom maso, játra i zeleninu umeleme, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a přidáme 70 g změklého másla. Směs dobře utřeme, přendáme do nízké mísy, ozdobíme dílky rajčat, sterilovaných okurek a dáme vychladit.
  3. Podáváme s přepůlenými žemlemi, na řezu nasucho opečenými a potřenými zbytkem másla.