Mandlový koláč s bílou čokoládou

Ingredience


Kypřicí prášek do pečiva 10 g
Mandle mleté 20 g
Máslo čerstvé 130 g
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Tuk 25 g
Voda pitná 15 ml
Čokoláda bílá 100 g
Cukr krupice 80 g
Mandle 100 g
Máslo čerstvé 50 g
Sirup Monin - mandlový 130 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vsypeme cukr s moukou, přisypeme kypřící prášek, mleté mandle, přidáme měkké máslo, lžíci vody a vypracujeme hladké těsto, které necháme aspoň 25 minut odležet. Plech pomažeme tukem, z těsta vyválíme plát, položíme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut.
  2. Do kastrůlku dáme máslo, přidáme cukr, sirup, posléze zahřejeme. Kastrůlek odstavíme, vešleháme vejce, drcené mandle a nadrobno pokrájenou čokoládu. Vzniklý krém naneseme na upečené těsto, uhladíme, plech vrátíme do trouby a pečeme ještě asi půl hodiny.
  3. Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme.