Mandlový koláč s bílou čokoládou
Ingredience
Kypřicí prášek do pečiva |
10 g |
Mandle mleté |
20 g |
Máslo čerstvé |
130 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Tuk |
25 g |
Voda pitná |
15 ml |
Čokoláda bílá |
100 g |
Cukr krupice |
80 g |
Mandle |
100 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Sirup Monin - mandlový |
130 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do mísy vsypeme cukr s moukou, přisypeme kypřící prášek, mleté mandle, přidáme měkké máslo, lžíci vody a vypracujeme hladké těsto, které necháme aspoň 25 minut odležet. Plech pomažeme tukem, z těsta vyválíme plát, položíme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut.
- Do kastrůlku dáme máslo, přidáme cukr, sirup, posléze zahřejeme. Kastrůlek odstavíme, vešleháme vejce, drcené mandle a nadrobno pokrájenou čokoládu. Vzniklý krém naneseme na upečené těsto, uhladíme, plech vrátíme do trouby a pečeme ještě asi půl hodiny.
- Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme.