Hruškový chlebíček s mandlemi a čokoládou
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr třtinový |
130 g |
Droždí sušené |
10 g |
Hrušky |
200 g |
Mandle |
50 g |
Mandle mleté |
100 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 190 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V míse ušleháme vejce do pěny, zalijeme rozpuštěným máslem, přidáme hladkou mouku a 100 g mletých mandlí, třtinový cukr, sůl, na kostičky nakrájenou vypeckovanou hrušku a nasekanou hořkou čokoládu. Promícháme, přendáme do nádoby domácí pekárny, přisypeme sušené droždí, nastavíme program na moučník a necháme péct.