Slaninové pečivo se sýrem a s těstovinami

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Kečup 1 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 155 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Pancetta 100 g
Sůl 1 špetka
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 75 g
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
Olej olivový 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Těstoviny Farfalle 400 g
Voda pitná 1 l
Pesto 3 polévková lžíce
Salát hlávkový 0.25 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava: Plech na pečení vytřeme lžící másla, na pomoučení válu odložíme 4 lžíce hladké mouky a troubu připravíme k předehřátí na 200 °C.
  2. Těsto: Na grilu opečeme plátky pancetty dozlatova. Opečenou uzeninu nakrájíme nadrobno. Sýr Pecorino nastrouháme. Mouku s kypřícím práškem do pečiva se špetkou soli prosejeme do hlubší mísy a zpracujeme rukama se změklým máslem do strouhankovité konzistence. Do těsta pak přimícháme třetinu nastrouhaného sýra a nakrájenou uzeninu. Dále pak v mléce (1 lžíci mléka odložíme na potření pečiva před pečením) rozmícháme worcesterovou omáčku a kečup.
  3. Dobře rozmíchaný mléčný roztok zpracujeme se sypkými surovinami do hladkého měkkého těsta. Těsto rozválíme na pomoučeném vále do kruhového plátu s průměrem asi 18 cm. Plát těsta potřeme mlékem a rozkrájíme ho na kruhové výseče - asi 8 kousků. Všechny nakrájené dílky těstového plátu urovnáme do vymazaného pekáče, potřeme mlékem a posypeme zbývajícími 2/3 nastrouhaného sýra.
  4. Takto připravené pikantní trojhránky pak pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.
  5. Těstoviny: Než se trojhránky upečou, uvaříme ve vroucí, osolené vodě těstoviny do měkka. Vařené těstoviny scedíme, vmícháme do nich pro ochucení lžíci olivového oleje a urovnáme je do servírovací mísy. Na těstoviny rozložíme pikantní slaninové pečivo.
  6. Servírování: Tento pokrm servírujeme s pestem a s listovým salátem, horký.