Slaninové pečivo se sýrem a s těstovinami
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
155 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Pancetta |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
75 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Těstoviny Farfalle |
400 g |
Voda pitná |
1 l |
Pesto |
3 polévková lžíce |
Salát hlávkový |
0.25 ks |
-
Doba přípravy: 70 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Příprava: Plech na pečení vytřeme lžící másla, na pomoučení válu odložíme 4 lžíce hladké mouky a troubu připravíme k předehřátí na 200 °C.
- Těsto: Na grilu opečeme plátky pancetty dozlatova. Opečenou uzeninu nakrájíme nadrobno. Sýr Pecorino nastrouháme. Mouku s kypřícím práškem do pečiva se špetkou soli prosejeme do hlubší mísy a zpracujeme rukama se změklým máslem do strouhankovité konzistence. Do těsta pak přimícháme třetinu nastrouhaného sýra a nakrájenou uzeninu. Dále pak v mléce (1 lžíci mléka odložíme na potření pečiva před pečením) rozmícháme worcesterovou omáčku a kečup.
- Dobře rozmíchaný mléčný roztok zpracujeme se sypkými surovinami do hladkého měkkého těsta. Těsto rozválíme na pomoučeném vále do kruhového plátu s průměrem asi 18 cm. Plát těsta potřeme mlékem a rozkrájíme ho na kruhové výseče - asi 8 kousků. Všechny nakrájené dílky těstového plátu urovnáme do vymazaného pekáče, potřeme mlékem a posypeme zbývajícími 2/3 nastrouhaného sýra.
- Takto připravené pikantní trojhránky pak pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.
- Těstoviny: Než se trojhránky upečou, uvaříme ve vroucí, osolené vodě těstoviny do měkka. Vařené těstoviny scedíme, vmícháme do nich pro ochucení lžíci olivového oleje a urovnáme je do servírovací mísy. Na těstoviny rozložíme pikantní slaninové pečivo.
- Servírování: Tento pokrm servírujeme s pestem a s listovým salátem, horký.